Weetjes

Hamsters leven het liefst alleen!!!

De meeste hamstersoorten zijn van nature solitair levende dieren, die elkaar het leven zuur maken als ze samen in één verblijf moeten leven. Voor hamsters is het dus helemaal niet erg om alleen in de kooi te zitten; dat vinden ze waarschijnlijk juist wel lekker rustig!

Kunnen hamsters met soortgenoten samenleven?

De enige hamstersoort die eventueel met soortgenoten kan samenleven, is de Roborovski-dwerghamster. Toch zijn niet alle Roborovski-hamsters gesteld op gezelschap en kan het voorkomen dat ook bij deze soort de hamsters afzonderlijk moeten worden gehouden. Dat is een kwestie van proberen. Hoewel sommige Russische en Campbelli-dwerghamsters wel in paartjes en groepjes kunnen leven, is het vaak een kwestie van afwachten tot de spreekwoordelijke vlam in de pan slaat.

Apart van elkaar houden!

Chinese dwerghamsters en Syrische hamsters leven absoluut solitair. Dus ook bij jou thuis moeten ze echt alleen in een kooi worden gehouden. In het wild zoeken ze elkaar alleen op om te paren. Als je ze bij elkaar zet, kunnen er gevechten uitbreken tot eentje het onderspit delft. Niet doen dus!